Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou

Posted by admin - 31. marca 2013 - Hlavné jedlá - No Comments

Suroviny

Kalkulácia na 6-8 porcií:

400 g, alebo štrúdľové lístkové cesto, 6 ks vajcia, 125 g maslo, 200 g šunka bravčová, 100 g smotana na šľahanie, 1 g soľ, 1 g korenie čierne mleté, 15 g pažítka, 40 g citrón, 150 g jarná cibuľka, žĺtok

Postup receptu

  1. Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok, pridáme nasekanú jarnú cibuľku, dochutíme korením a soľou a prešľaháme so smotanou na šľahanie.
  2. Plnku navrstvíme na lístkové cesto a dovnútra poukladáme ešte štvrtky vajec. Zavinieme, štrúdľu potrieme maslom a vaječným žĺtkom.
  3. Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. Pažítkový krém pripravíme z nasekanej pažítky, citrónovej šťavy a smotany na šľahanie, osolíme a všetko vyšľaháme na hustú penu.