3. Súboj šéfkuchárov
Stodola Gréta a jej Executive Chef Karol Sklenár po tretíkrát zorganizovali unikátnu gurmánsku a dobročinnú akciu za účasti kuchárskej elity Slovenska – 3. SÚBOJ ŠÉFKUCHÁROV. Benefičnú akciu pre CENTRUM PRE DETI A RODINY spojenú s ochutnávkou vín, piva a grilovaných špecialít celým večerom sprevádzali moderátorka Danka Čapkovičová a majiteľ Hotela Koliba Gréta Anton Považský.
Z kuchárskej elity Slovenska, pobiť sa o priazeň hostí, pozvanie prijali:
Marek Bazala, Vojto Artz, Michal Košík, Martin Korbelič, Michal Konrád, Michal Baniar a Karol Sklenár, ktorí spoločne pripravili 6 úžasných chodov svetovej úrovne na tému – Les, Jar a Liptov.
Karol Sklenár a Marek Bazala
AMUNS
Sušené údené bažantie prsia, nakladané
hrušky v čerešňovom pyré, orechový chlieb, púder
zo spáleného lúčneho sena
Vojto Artz
STUDENÉ PREDJEDLO
Jeseter, chrenová panna cotta s jablkovým
želé, syrovo-chrenová zmrzlina, pyré z pečených
jabĺk, nakladaná horčica a kaviár
Michal Košík
POLIEVKA
Petržlenový krém s 50´min vajíčkom,
sousvide vyprážaný brzlík, mliečno-citrónová pena,
prach zo šupky z cukrového hrášku
Martin Korbelič
TEPLÉ PREDJEDLO
Švábkové pirohy s jahňaťom, čierny koreň,
krém z bieleho vína, olej z mladej pŕhľavy,
cibuľový gél
Michal Konrád
HLAVNÉ JEDLO
Kačacie prsia sousvide s pečenou variáciou mladej repy,
foie gras pyré s prachom z medvedieho cesnaku
Michal Baniar
DEZERT
Tvarohový krém s lístkovým cestom,
hruškové chutney, smreková zmrzlina,
espuma z kefíru, čokoláda
Riadenú ochutnávku celý večer sprevádzali kvalitné vína od Hamsik Winery a vinohradníctvo a vinárstvo Juraj Zápražný. Nechýbalo ani skvelé pivo z lokálneho pivovaru Liptovar. Príjemnú atmosféru celého večera dotvárala country-rocková kapela C.R.BAND.
Výťažkom z benefičnej akcie pomohli podporiť CENTRUM PRE DETI A RODINY Liptovský Hrádok, v ktorom sa od roku 1991 starajú o deti bez domova.