Súboj šéfkuchárov
Stodola Gréta druhý krát privítala kuchársku elitu Slovenska na 2. SÚBOJI ŠÉFKUCHÁROV, ktorí sa na benefičnej akcií pre onkologicky choré deti pobili o priazeň hostí a ukázali to najlepšie, čo zo seba vedia dostať v 6 chodovom menu svetovej úrovne na tému – Les, Jeseň a Liptov.
Karol Sklenár a Marek Bazala
AMUSE GUEULE
Údená vykŕmená kačacia pečeň, hľuzkový prach
Trhané jelenie stehno, hríbový keksík
Kúsok sušeného zubáča, čierna reďkovka a anízom
Daniel Hrivňák
STUDENÉ PREDJEDLO
Sušené karé z diviaka, brios, šípkový gél, borovičkové crunchy
Lukáš Guzman
POLIEVKA
Zemiakový krém, údený hovädzí jazyk, nakladané huby, čierny koreň
Peter Frolo
TEPLÉ PREDJEDLO
Domáca cviklová cestovina, gaštany, kravsky zrejúci syr
Peter Bracho
HLAVNÉ JEDLO
Pečené bažantie prsia s Foie gras kačacie stehno,
zelerové pyré, tekvica, slivovica
Michal Baniar
DEZERT
Gaštanový, slivkový a jablkový kamienok v čokoláde
na tekvicovom machu s figovým kaviárom
Benefičnou akciou pomohli onkologicky chorým deťom. Zakladateľka občianskeho združenia Úsmevy pre deti už od roku 2013 pomáha vyčariť úsmevy na tvári deťom, ktoré bojujú so zákernou chorobou.
Riadenú ochutnávku kvalitných vín celý večer sprevádzal majiteľ vinárstva Dubovský & Grančič Miloš Grančič, nechýbalo ani skvelé pivo z lokálneho remeselného pivovaru Liptovar. O príjemnú atmosféru celého večera sa prostredníctvom známych hitov svetových skupín a interpretov od 60-tych rokov minulého storočia až po súčasnosť postarala populárna akustická skupina Silent Trio.