Vajíčkový krém s mätovou omáčkou

Posted by admin - 3. apríla 2013 - Dezerty - No Comments

Suroviny

8 ks vajcia, 400 g smotana na šľahanie, 200 g koňak vaječný, 1 ks vanilkový struk, 150 g cukor, 100 g cukor vanilkový, 100 g mäta čerstvá, 400 g jablká zelené, 220 g med, 125 g maslo, 300 g džús pomarančový

Postup receptu

  1. Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame so šľahačkovou smotanou a krátko prevaríme.
  2. Dochutíme vaječným koňakom, nalejeme do keramických misiek a dáme piecť do vodného kúpeľa pri 180 stupňoch na 10 minút. Jablká nakrájame na plátky a potrieme medom. Opečieme ich na panvici.
  3. Z rozmixovanej mäty, medu a pomarančového džúsu pripravíme omáčku, ktorú privedieme do varu a zjemníme maslom. Podávame k vaječnému krému a ku grilovaným jablkám.