Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkam
Suroviny
600 g pečivo tramezzino, 60 g rukola, 60 g šalát friseé, 60 g šalát lollo rosso, 40 g mrkva, 100 g creme fraiche, 30 g jadierka tekvicové, 120 g paradajky, 0,5 dl olej olivový, soľ, 1 g sezam čierny
Postup receptu
- Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, rukoly, lolo rosso šalátu a čerstvej mrkvy, nakrájanej na tenké plátky vytvoríme zmes šalátu, ktorý dochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym sezamom.
- Creme fraiche zľahka rozotrieme na jednu stranu hrianky a začneme vrstviť striedavo na každý plát. Pridáme na masle orestované tekvicové jadierka.
- TIP: Tramezzino je malý tenký taliansky toust. Veľmi často sa používa s rôznymi plnkami. Chutný a málo kalorický je napríklad len s mozzarrelou a paradajkou.