Pirohy z konopnej múky a mladého zeleného hrášku, plnené domácim zaúdeným tvarohom na omáčke z hlivy a baby karotkou

Posted by admin - 11. mája 2013 - Hlavné jedlá - No Comments

Foto zdroj: Luca Bisconti
… pre knihu „Kuchárska elita – Správny Gurman je štíhly“

Suroviny

Kalkulácia na 4 porcie

Pirohy
100 g konopnej múky
5 vajec
100 g hladnej múky
250 g mladého hrášku
1 lyžica Olivový olej
140 g zaúdeného tvarohu
10 g pažítky

Omáčka z hlivy ustricovej
250 g hlivy ustricovej
100 g šalotky
80 g masla
150 ml slepačieho vývaru
150 ml bieleho vína
1 citrón
200 ml smotany  12%
soľ , korenie, ružové korenie
60 g baby karotky

Potup receptu

Pirohy
Do zmesi konopnej a hladkej múky pridáme vajcia a rozmixovaný, prepasírovaný hrášok a lyžicu olivového oleja, dochutíme soľou a korením. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 mm. Vyvaľkané cesto si rozdelíme formičkou na viac častí, najlepšie krúžkov, do ktorých vkladáme zaúdený tvaroh ktorý sme si zaúdili na  pilinách z ovocného dreva, ) tvaroh, ktorý sme si dochutili soľou, korením a pažítkou. Krúžky preložíme a okraj jemne zatvoríme vidličkou. Hotové pirohy varíme cca 6 minút.

Omáčka z hlivy ustricovej
Na spenenom masle so šalotkou orestujeme nadrobno nakrájanú hlivu ustricovú, ktorú podlejeme bielym vínom, citrónovou šťavou z jedného citróna a slepačím vývarom. Necháme uvariť do mäkka a rozmixujeme, následne zjemníme smotanou. Necháme prevariť cca 5 minút, dochutíme ružovým korením a soľou.

Hotové jedlo doplníme zblanžírovanou baby karotkou v osolenej vode.