Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou

Posted by admin - 30. marca 2013 - Hlavné jedlá - No Comments

Suroviny

150 g múka hladká, 2 ks vajcia, 4 dl mlieko, soľ, korenie čierne mleté, 100 g cibuľa červená, 80 g maslo, 200 g hríby sušené, 140 g bryndza, 1 dl víno biele, 70 g parmezán

Postup receptu

  1. Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.
  2. Na masle orestujeme červenú cibuľu a mierne podusíme s hubami. Dochutíme soľou a korením, mierne podlejeme vínom a necháme redukovať .
  3. Zmes necháme vychladnúť a následne zľahka zmiešame s bryndzou a troškou parmezánu. Pridáme nasekanú pažítku. Touto zmesou natrieme palacinku a zrolujeme ju.
  4. Môj tip: Palacinku môžeme zapiecť, ale najlepšie je podávať ju na studeno. Slané palacinky sú vhodným rýchlym pohostením aj pre nečakanú návštevu.