Ochutnávka vín spojená s kulinárskym zážitkom od špičkových odborníkov v oblasti gastronómie

Posted by admin - 2. apríla 2013 - Archív 2012 - No Comments

» Fotogaléria «

Členovia GK Karol Sklenár, Jaroslav Cabúk a Michal Baniar boli pozvaní ako odborníci a špecialisti vo svojom odbore, aby pripravovali 6 chodové menu vo francúzskom štýle spojené s degustáciou francúzskych vín, ktorú prezentoval jeden z najlepších someliérov v Českej republike Jakub Přibyl. Pozvaní hostia boli významné osobnosti z regiónu a členovia Epicklubu.
Celý večer prebiehal v duchu spojenia vynikajúceho jedla s kvalitným vínom a pri príprave menu bol nápomocný domáci tím kuchárov a čašníkov, pre ktorých bola táto príprava jedál zároveň odborným kuchárskym tréningom.
Zážitkové menu malo veľký úspech od pozvaných hostí, členovia Gourmet klubu zožali veľký aplauz a poďakovanie za gastronomický zážitok.
V neposlednom rade veľké poďakovanie manažérke klubu Kataríne Jancíkovej, ktorá členov Gourmet Klubu oslovila a organizačne zabezpečila celý priebeh večera.
Epicklub plánuje aj v budúcnosti pokračovať v tématických zážitkových večeroch aj s Gourmet klubom.
Sme veľmi radi, že ľudia z Epicklubu sa snažia vniesť moderný spôsob prípravy jedál do tohto regiónu a zároveň sa chceme poďakovať za pozvanie.

 

Menu:

Pralinky z kozieho syra a pistácií na bylinkovej bagetke, dekorované listovým šalátom a čatní z manga a chilli
Laroche, Sauvignon blanc „La Chevaliere“, Languedoc, France

Krém z tekvice Hokaido s kokosovým mliekom a v cukrovými tekvicovými jadierkami
Jaboulet, Cotes du Rhone blanc „Parallele 45“, Rhone, France

Opekané Foie gras s karamelizovanými slivkami, tmavým pečivom potretým šalviovým maslom s redukciou z mladého špenátu
Gotberg, Pálava VZH 2009, Morava, ČR

Pomaly pečená prepelica servírovaná s hráškovým pyré, gaštanovou kroketou s mandľami, doplnená glazovanou baby karotkou a šalotkovo-medovou omáčkou
Domaine Faiveley, Moulin- a- Vent „Domaine de la Fountaine“, Bourgogne, France

Doružova pečený jelení chrbát s zemiakovo-pórkovou štrúdľou, podávaný s hubovou omáčkou a dyňovou penou s lesným ovocím
Domaines Barons Rothschild, Chateau Peyre- Labade Cru Bourgeois, Bordeaux, France

Čokoládový koláčik so slivkovým mousse, doplnený gaštanovo-rumovou tyčinkou, preliaty jemnou brusnicovou omáčkou
Real Compania Velha, Late Bottled Vintage Port, Douro, Portugal