Morčacie stehno s kožou plnené medvedím cesnakom so špenátovými šúľancami zo špaldovej múky a kuriatkovým ragú
Foto zdroj: Luca Bisconti
… pre knihu „Kuchárska elita – Správny Gurman je štíhly“
Suroviny
Kalkulácia na 4 porcie
440 g dolné morčacie stehno
50 g medvedí cesnak
2ks vajcia
80 g toast
100 ml mlieka
15 g cesnak
Soľ, korenie
Špenátové šúľance
50 g čerstvého špenátu
150 g zemiakov
80 g špaldovej múky
80 g hladkej múky
2ks vajce
1lyzica olivového oleja
Soľ, korenie
Kuriatkové ragú
200 g kuriatka
80 g masla
100 g šalotky
Tymian – 1 vetvička
Rozmarín – 1 vetvička
120 g mrkvy
200 ml slepačieho vývaru
15 g cesnak
soľ, korenie
Potup receptu
Narezané morčacie stehno – mierne naklepané – naplníme zmesou, ktorú sme si pripravili z rozmixovaného medvedieho cesnaku, toastu namočeného v mlieku a vajíčka, dochutíme cesnakom, soľou, korením. Naplnené stehno zavinieme do kože a zabalíme do vymasteného alobalu a pečieme na 190 °C cca 18 až 20 minút.
Špenátové šúľance
Zo špaldovej a hladkej múky pridáme rozmixovaný čerstvý špenát, uvarené pretlačene zemiaky, vajce, soľ, korenie a lyžicu olivového oleja. Vytvarujeme malé šúľance. A varime vo vriacej vode 5minut.
Kuriatkové ragú
Na masle speníme šalotku s tymianom a nasekaným rozmarínom pridáme nasekané kuriatka a na kocky nakrájanú mrkvu. Podlejeme vývarom a necháme vydusiť. Dochutíme soľou, korením a cesnakom.