Konfit z kačacích stehien s hruškovo – ricottovým tartarom a kompótom z červenej cibule
SurovinyKalkulácia na 5 porcií:
kačacie stehná | 0,45 kg |
morská soľ | 5 g |
tymián čerstvý | 10 g |
cesnak | 50 g |
riccota | 0,125 g |
hrušky | 0,25 kg |
červená cibuľa | 0,25 kg |
balsamico ocot | 100 ml |
červene víno | 300 ml |
bageta | 1 ks |
soľ | 2 g |
biele korenie | 1 g |
maslo | 0,125 kg |
Postup receptu
- Kačacie stehná osolíme morskou soľou a čiernym korením, vmasírujeme čerstvý tymian a olivový olej a dáme piecť pri teplote 90 °C na 3,5 hod.
- Čerstvé hrušky nakrájame na malé kocky, spojíme s ricottou a dochutíme soľou a korením. Červenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a nasledovne speníme na masle a karameli z kryštálového cukru, pridáme balsamicový ocot, kvalitné červené víno a necháme redukovať do zhustnutia, od hotových kačacích stehien oddelíme len vlákna mäsa, ktoré sa nám krásne oddelia, dochutíme podľa potreby soľou a korením.