Jemný krém z francúzskej zelenej šošovice s wasabi a piskotom zo sladkých zemiakov
Foto zdroj: Luca Bisconti
… pre knihu „Kuchárska elita – Správny Gurman je štíhly“
Suroviny
Kalkulácia na 4 porcie
Šošovicový krém
250 g zelená francúzska šošovica
500 ml slepačieho vývaru
80 g šalotky
80 g póru
60 g masla
1 g wasabi pasta
Piškót zo sladkých zemiakov
3 vajcia
140 g bataty zemiaky
100 g špaldová múka
100g hladká múka
50 ml vanilkového sirupu
soľ, korenie
Postup receptu
Šošovicový krém
Na spenenom masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a pór, pridáme premytú šošovicu a zalejeme vývarom. Necháme variť do mäkka cca 25 až 30 minút. Po uvarení rozmixujeme a precedíme cez jemné sito. Dochutíme soľou , korením. Na záver zvýrazníme wasabi pastou.
Piškót zo sladkých zemiakov
Bataty zemiaky uvaríme v osolenej vode, rozmixujeme na kašu, pridáme špaldovú a hladkú múku, vaječné žĺtka a sneh z vyšľahaných bielkov. Dochutíme soľou, korením, vanilkovým sirupom. Cesto nalejeme do vymastenej silikónovej formy a pečieme na 190°C 7 minút.