Čučoriedkovo – čokoládový koláčik s bazalkou na jahodovej polievke s jogurtovým želé
Foto zdroj: Luca Bisconti
… pre knihu „Kuchárska elita – Správny Gurman je štíhly“
Suroviny
Kalkulácia na 4 porcie
Čokoládovo-čučoriedkový koláčik
120 g čučoriedok
6 vajec
80 g kryštálový cukor
90 g horkej čokolády
120 g hladkej múky
6 lístkov bazalky
Jahodová polievka
160 g jahôd
150 ml rúžového vína
20 g vanilkového cukru
1 citrón
6 lístkov mäty
Jogurtové želé
100 ml jogurtu
4 plátky želatíny
50g kryštálový cukor
Postup receptu
Čokoládovo-čučoriedkový koláčik
4 celé vajcia a 2 vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme hladkú múku a približne polovicu čučoriedok, ktoré rozmixujeme s bazalkovými lístkami. Následné do masy vmiešame roztopenú čokoládu, cele čučoriedky. Cesto nalejeme do vymastenej formičky a pečieme na 200 °C cca 8 minút.
Jahodová polievka
Do zavareného ružového vína vložíme čerstvé jahody, vanilkový cukor, citrónovú stavu, mätové lístky, 3 kocky ľadu a rozmixujeme.
Jogurtové želé
Želatínu zavaríme vo vode s cukrom, keď začne želatína chladnúť postupne za stáleho miešania ju vlievame do jogurtu, nalejeme do formy a dáme chladiť do chladničky na 3 hodiny.