Cícerový krém so sušenou jeleňou sviečkovicou

Posted by admin - 3. apríla 2013 - Polievky - No Comments

Suroviny

Kalkulácia na 5 porcií

Cícer sterilizovaný 0,75 kg
Smotana 33% 45 ml
Maslo 0,25 kg
Šalotka 0,25 kg
Zemiaky 0,15 kg
Žerucha 10 g
Jelenia sušená sviečkovica 0,2 kg
Slepačí vývar 0,4 l
Zázvor čerstvý 50 g
Soľ 1 g
Biele korenie 1 g

Postup receptu

Šalotku nakrájame na drobno a speníme na masle. Pridáme cícer, podlejeme slepačím vývarom a necháme variť 15 minút. Uvarený cícer rozmixujeme do hladká  pridáme smotanu a krátko prevaríme. Dochutíme zázvorovou šťavou, podľa potreby hustoty pridáme uvarené zemiaky a znova premixujeme, dochutíme soľou a korením a znova krátko povaríme. Ako doplnok pridáme na tenké plátky nakrájanú sušenú jeleniu sviečkovicou.