Konfit z kačacích stehien s hruškovo – ricottovým tartarom a kompótom z červenej cibule

Posted by admin - 3. apríla 2013 - Predjedlá - No Comments
SurovinyKalkulácia na 5 porcií:
kačacie stehná 0,45 kg
morská soľ 5 g
tymián čerstvý 10 g
cesnak 50 g
riccota 0,125 g
hrušky 0,25 kg
červená cibuľa 0,25 kg
balsamico ocot 100 ml
červene víno 300 ml
bageta 1 ks
soľ 2 g
biele korenie 1 g
maslo 0,125 kg

Postup receptu
  1. Kačacie stehná osolíme morskou soľou a čiernym korením, vmasírujeme čerstvý tymian a olivový olej a dáme piecť pri teplote 90 °C na 3,5 hod.
  2. Čerstvé hrušky nakrájame na malé kocky, spojíme s ricottou a dochutíme soľou a korením. Červenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a nasledovne speníme na masle a karameli z kryštálového cukru, pridáme balsamicový ocot, kvalitné červené víno a necháme redukovať do zhustnutia, od hotových kačacích stehien oddelíme len vlákna mäsa, ktoré sa nám krásne oddelia, dochutíme podľa potreby soľou a korením.