1.ročník výstavnej súťaže „Gastronomická jeseň“
Na Slovensku sa znova pohli vody v gastronomických kruhoch.
Novovzniknutý Žilinský klub kuchárov a cukrárov SZKC usporiadal prvý ročník „Gastronomickej jesene“ – výstavnej súťaže a súťaže v Livecooking.
Výstava sa konala v priestoroch hotela Holliday Inn Žilina 21.11.2012. Súťažiaci boli v dvoch kategóriách Junior a Senior. Súťažilo sa v studenej a teplej kuchyni. V studenej kuchyni si mali súťažiaci možnosť vybrať z troch možností:
• Štvorporciova misa s ukážkovým tanierom a dvoma omáčkami
• Tri druhy rôznych predjedál podľa vlastného výberu
• Trojchodové menu pripravované na teplo, vystavované na studeno
Teplá kuchyňa – Live cooking bola zameraná na prípravu dvoch porcií jedla v určitom časovom limite priamo na súťaži.
Komisármi boli okrem iných aj členovia Gourmet klubu Jaroslav Ertl, Peter Ďurčo, Peter Pikovský a Jaroslav Uhlár.
Hodnotili podľa vopred zadaných kritérií s dôrazom na presne dodržiavanie zadaní z propozícií súťaže.
Osobitnou kategóriou bola kategória cukrárov, kde bol hlavným komisárom, tak isto člen Gourmet klubu Anton Baniar.
Členovia Gourmet klubu sa na súťaži zúčastnili nielen ako komisári, ale aj ako senior súťažiaci v Livecooking. Karol Sklenár vyhral túto súťaž ako absolútny víťaz. Michal Milec obdŕžal diplom za účasť.
Jaroslav Uhlár z dôvodu jeho činnosti komisára na tejto súťaži, nesúťažne vystavoval v rámci studenej kuchyne s troma rôznymi predjedlami.
Okrem súťažiacich, daný komisári a luxusné priestory hotela dodali súťaži punc kvality, ktorá sa dúfajme bude opakovať aj na ďalších ročníkoch.