Vykostená prepelička plnená mandľovou plnkou, podávaná s raviolou plnenou kuriatkami, doplnená zelerovým pyré, zvýraznené penou z Foye gras

Posted by admin - 4. apríla 2013 - Hlavné jedlá - No Comments

Suroviny

Kalkulácia na 5 porcií:

Mandle 0,1 kg
Vajcia 6 ks
Foye gras 0,25 kg
Prepeličie prsia 0,65 kg
Toasty 70 g
Kuriatka 0,12 kg
Parmezán 0,1 kg
Smotana 33% 1 dcl
Cesnak 50 g
Braten juce 2 dcl
Zeler 0,3 kg
Hladká múka 0,45 kg
Kurkuma 1 g
Šalvia 5 g
Maslo 0,125 kg
Šalotka 0,15 kg

 

Postup receptu

Vykostené prepeličie prsia narežeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si plnku z toastou, vajec, husacej vykŕmenej pečene, mandľových lupienkov a cesnaku. Všetko spojíme do masy, rovnomerne rozotrieme do prepeličích pŕs, zvinieme do fólie a necháme na pare 20 minút. Po sparení už len krátko opečieme z každej strany na grile alebo panvici.

Zelerové pyré: na masle speníme nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme na väčšie kusy nakrájaný zeler, podlejeme vývarom a necháme variť cca 30 minút. Rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Potom znova premixujeme.

Raviola: z múky, vajec, kurkumy a lyžice olivového oleja si vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenko a naplníme zmesou z kuriatok, šalotky a parmezánu. Varíme 6 minút a po uvarení ravioly preresetujeme na masle so šalviou.

Pena z foye gras: do hotovej šťavy braten juce vmixujeme vykŕmenú husaciu pečeň a smotanu a mixujeme do napenenia cca 10 minút. Dochutíme soľou, krátko prevaríme a znova namixujeme na penu cca 5 minút.