Emirates Culinary Guild 2012 v Dubaji

Posted by admin - 2. apríla 2013 - Archív 2012 - No Comments

» Fotogaléria «

V dňoch 19.-23.2.2012 sa sedem členov Gourmet klubu zúčastnilo na prestížnej svetovej súťaži Emirates Culinary Guild 2012 v Dubaji, kde si zmerali sily s viac ako 1300 súťažiacimi z celého sveta. Každým rokom je silnejšia konkurencia, ale každý rok znamená aj viac úspechov pre Gourmet klub. Táto svetová súťaž je obrovskou skúsenosťou a každý si odtiaľ odnesie množstvo nových nápadov a inšpiráciu pre svoju prácu. Pre každého kuchára je obrovským zážitkom zmerať si sily s kuchármi inej národnosti a nahliadnuť takto aj do ich špecifickej úpravy jedál a trendov dnešnej doby, čo sa varenia týka. Už len prejsť touto súťažou bez diskvalifikácie je úspech, keďže kritéria hodnotenia sú na vysokej úrovni a komisári WACS zapíšu a následne vytknú každú chybičku pri koncovom bodovaní.

Slovenskí kuchári boli jedni z mála európskych kuchárov, ktorým sa podarilo získať ocenenia a medaile. Poctivá a svedomitá príprava na tréningoch, vzájomná výmena názorov a kritika všetky tieto faktory sa podpísali na získaní 3 bronzových medailí a 7 štvrtých miest. Každý čleň z Gourmet klubu tento rok súťažil v dvoch kategóriách: praktické varenie z rýb a morských plodov a praktické varenie z jahňacieho mäsa. Časový limit na prípravu 4 porcií jedla v praktickom varení bol 45 minút.

Umiestnenie:

Practical Cookery – Fish & Seafood Practical Cookery
Juraj Hruška – Bronzova medaila
Jaro Cabúk – 4. miesto
Practical Cookery – Australian Lamb
Tibor Samaranský – Bronzova medaila
Miro Milučký – Bronzová medaila
Juraj Hruška – 4. miesto
Karol Sklenár – 4. miesto
Michal Milec – 4. miesto
Jaro Cabúk – 4. miesto
Výstavná torta:
Michal Baniar – 4. miesto
Torta live:
Michal Baniar – 4. miesto