Kačacie prsia na vajíčkovo–zeleninovom šaláte

Posted by admin - 31. marca 2013 - Hlavné jedlá - No Comments

Suroviny

Kalkulácia na 4-6 porcií:

500 g kačacie prsia, 300 g šalát ľadový, 250 g paradajky, 250 g paprika, 250 g uhorky, 300 g paradajky cherry, 240 g huby nakladané, 100 g olej olivový, 180 g parmezán, 8 ks vajcia, soľ, korenie biele mleté, 100 g limetková šťava

Postup receptu

  1. Ľadový šalát nakrájame na malé kusy, zmiešame s na kocky nakrájanou paprikou, uhorkou a paradajkou. Všetku zeleninu dochutíme soľou, olivovým olejom, limetovou šťavou a bielym korením.
  2. Do hotového šalátu vmiešame na masle orestované nakladané huby. Na šalát uložíme vajíčko uvarené na mäkko a posypeme ho nastrúhaným parmezánom.
  3. Na masle opečieme plátky predpečených kačacích pŕs a poukladáme ich na šalát. Kačacie prsia môžeme nahradiť kuracími.