Losos s vajíčkovou omáčkou a mrkvovým pyré

Posted by admin - 3. apríla 2013 - Hlavné jedlá - No Comments

Suroviny

Kalkulácia na 4-6 porcií:

800 g losos filety, soľ, korenie čierne mleté, 120 g limetka, 600 g zemiaky, 0,5 l mlieko, 125 g maslo, 480 g mrkva, 8 ks vajcia, 500 g brokolica, 200 g smotana na šľahanie, 1 g kurkuma

Postup receptu

  1. Filety z lososa nakrájame na kocky s hmotnosťou asi 100 g. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme limetovou šťavou. Opečieme na masle z každej strany cca 3 – 4 minúty.
  2. Zo zemiakov uvarených spoločne s mrkvou mixovaním pripravíme zemiakovo– mrkvovú kašu, ktorú zjemníme mliekom, kockou masla a dochutíme soľou a korením.
  3. Vaječné žĺtky vyšľaháme nad parou, postupne pridávame kurkumu, soľ a smotanu na šľahanie a pripravíme jemnú omáčku. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, aby nestratila chuť a vitamíny.