Karol Sklenár v porote v súťaži vo varení halušiek

Posted by admin - 2. apríla 2013 - Archív 2012 - No Comments

» Fotogaléria «

Súťaž vo varení bryndzových halušiek a liptovských špecialít sa konala v krásnom prostredí Hotela Koliba Greta, v Liptovskej Silenici.
Súťažné tímy boli zložené zo 4 súťažiacich. Ich úlohou bolo navariť bryndzové halušky podľa tradícii a zvyklosti a jedno slovenské jedlo, podľa regionálnych tradícií, odkiaľ súťažiaci prišli. Jedlá sa pripravovali za pomoci prenosnej technológie pod holým nebom v areáli hotela a súťažiaci mali na prípravu 2 hodiny.
Súťažilo celkovo 7 tímov, každý mal svoju techniku hádzania halušiek. Porota to mala ťažké, pretože uvarené halušky boli rozmanité a chuťovo odlišné. Do úvahy sa pri rozhodovaní bralo aj celkové vystupovanie tímu od začiatku súťaže až do konca, no samozrejme rozhodujúca bola chuť. Nakoniec prvé miesto získala Koliba u dobrého pastiera z Ružomberka.

Súčasťou súťaže bolo aj Live Cooking. Karol Sklenár, člen Gourmet klubu, po skončení súťaže predstavil všetkým zúčastneným slovenskú gastronómiu očami profesionála. Varenie na živo malo veľký úspech a každý zo zúčastnených si odniesol nove vedomosti a obdržal certifikát o školení.

Po skončení Live cooking nasledoval Betl Ľudových kapiel, degustácia piva a vína a pohostenie všetkých zúčastnených.

 

Jedlá Live cooking show:
  • Konfitované kuracie stehienka s badiánom a škoricou, s paprikovou emulziou, so slivkovým ragú, so zemiakovým nokom s bryndzou a dubákmi
  • Zľahka zaúdené kačacie prsia, so zemiakovými šúľancami so slaninkou a tymianom, s cibuľovým kompótom a bryndzovou penou
  • Hovädzia sviečková v dyme s vulkanickou soľou s tekvicovými haluškami s bryndzou a cviklovou marmeládou