Súťaž Tatranský kuchár

Posted by admin - 2. apríla 2013 - Archív 2012 - No Comments

» Fotogaléria «

Dňa 20.4.2012 usporiadal Tatranský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZKC) Vysoké Tatry v Grandhoteli **** Starý Smokovec už 22. ročník jarnej gastronomickej výstavy jedál a cukrárenských výrobkov a výstavu slávnostných tabúľ.

Počas tejto gastronomickej akcie sa konal 5.ročník súťaže Tatranský Kuchár a premiéru mala súťaž Top cukrár.

Súťažilo 28 tímov, z toho 22 juniorských a 6 seniorských. V kategórii Junior sa predstavili žiaci stredných, hotelových a učňovských odborných škôl nielen zo Slovenska, ale aj z Česka a Poľska a v kategórii Senior sa zúčastnili profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení, teda aj Gourmet klub (Daniel Hrivňák, Karol Sklenár, Ivan Štefula).

Na prípravu dvoch rovnakých pokrmov novodobého trendu s predpísanými surovinami 50% kuracie prsia a 50 % kuracie stehno, bol časový limit 45 minút. Počas celého priebehu súťaže držalo jedlo Karola Sklenára v hodnotení prvú pozíciu, až prišiel zvrat, pri poslednom súťažiacom. „Aj to sa stáva, napriek náskoku, pretože laťku udáva prvý súťažiaci, ale náskok sa môže skrátiť aj pri poslednom súťažiacom“ povedal hlavný zakladateľ celej tejto súťaže a zároveň člen Gourmet klubu Jaroslav Uhlár.

Odborná porota, zložená z členov SZKC a Tatranského Klubu, nakoniec určila ako víťaza Romana Pekného zo Žiliny a Matúša Ďurdíka zo Zvolena. Členovia Gourmet klubu obsadili dve medailové pozície.

Karol Sklenár – strieborná medaila
Daniel Hrivňák – bronzová medaila