Sušienka prekladaná čerstvými malinami s čokoládovým krémom s vanilkou, doplnené púdrom z bielej čokolády, s malinovým pyré a bazovým želé s perleťou (dekorácia jedlé a sušené kvety, cukrovášpirála, Curacao kaviár)

Posted by admin - 27. apríla 2014 - Dezerty - No Comments

Suroviny na prípravu 2 porcii:

Maliny čerstvé – 150 g
Horká čokoláda – 100 g
Vanilkový lusk – 1 ks
Maslo – 100 g
Smotana na šľahanie – 2 dcl
Maltodextrin – 5 g
Biela čokoláda – 100 g
Bazový sirup – 100 ml
Mušt vínny biely – 100 ml
Vajcia – 3 ks
Agar agar  (SOSA) – 2 g
Perlazoon – 1 g
Med agátový – 50 g
Malinový fresh – 100 ml
Kryštáloví cukor – 30 g
Trstinový cukor – 15 g
Hladká múka – 100 g
Mäta čerstvá – 1 g
Calcit – 1 g
Algin – 1 g
Curacao – 100 ml
Nugát – 100 g
Čokoládové cornflakes – 100 g

Technologicky postup:

Z múky, vajec, cukru a masla vyšľaháme cesto, ktoré rozvaľkáme a pečieme na 180 stupňov 4 minúty. Z roztopenej čokolády, smotany a vanilky vyšľahaním vytvoríme hustý krém, ktorý navrstvíme neskôr na sušienku. Na vrch položíme čerstvé maliny a zasypeme púdrom z bielej čokolády, ktorý sme vytvorili pomocou maltodextrinu a roztopenej čokolády s maslom. Z rozmixovaných malín a cukru pripravíme pyré. Z agaru, bazového sirupu a vinného muštu, zvarením vytvoríme krehké želé, ktoré necháme vychladiť.