Archive: apríl, 2014

Sušienka prekladaná čerstvými malinami s čokoládovým krémom s vanilkou, doplnené púdrom z bielej čokolády, s malinovým pyré a bazovým želé s perleťou (dekorácia jedlé a sušené kvety, cukrovášpirála, Curacao kaviár)

Posted by admin - 27. apríla 2014 - Dezerty

Suroviny na prípravu 2 porcii: Maliny čerstvé – 150 g Horká čokoláda – 100 g Vanilkový lusk – 1 ks Maslo – 100 g Smotana na šľahanie – 2 dcl Maltodextrin – 5 g Biela čokoláda – 100 g Bazový sirup – 100 ml Mušt vínny biely – 100 ml Vajcia – 3 ks Agar […]

viac info

Slaný koláč z medvedieho cesnaku a chedaru, vrstvený restovanými portabella, doplnený alginatovou guľou z kozieho syru, espuma z čiernych paradajok

Posted by admin - 27. apríla 2014 - Hlavné jedlá

Suroviny na prípravu 2 porcii: Špaldová múka – 100 g Kukuričná múka – 100 g Medvedí cesnak – 120 g Kozí syr – 60 g Alginat ( SOSA ) – 2 g Calcit ( SOSA ) – 2 g Morská soľ – 1 g Lecitín de soja – 1 g Vajcia – 3 ks Šalotka […]

viac info

Marinované jarné kuriatko v citrónovej emulzií pripravované v sous vid, nakladaná foye gras v dymovom prachu, pyré z tapioky s púdrom z makového oleja a baby zeleninou (mrkva, špargľa, ružičkový kel)

Posted by admin - 27. apríla 2014 - Hlavné jedlá

Suroviny na prípravu 2 porcii: Kukuričné kuriatko prsia – 240 g Emulziona SOSA – 20 g Limeta – 50 g Citrón – 30 g Pomaranč – 60 g Bazalka – 1 g Morská soľ – 1 g Ružové korenie – 1 g Dym v prachu SOSA – 1 g Foye gras – 100 g Tapioka […]

viac info

IX. Medzinárodná kulinárska súťaž „Biser mora 2014“, Chorvátsko, 10.–13.04. 2014

Posted by admin - 25. apríla 2014 - Podujatia v roku 2014 viac info

Veľký úspech GK na IX. Medzinárodnej kulinárskej súťaži „Biser mora 2014“, Chorvátsko

Posted by admin - 23. apríla 2014 - Archív 2014

IX. Medzinárodný kulinársky festival „Biser mora 2014“, sa konal 10.–13. 04. 2014 v prímorskom meste Supetar na ostrove Brač v Chorvátsku. Festivalu sa zúčastnilo viac ako 300 kuchárov z 10 krajín: Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Čierna Hora, Macedónsko, Taliansko, Slovinsko, Turecko, Ukrajina, Slovensko. Súťažilo sa v 5 kategóriách: Hlavné jedlo z hydiny Vegetariánske hlavné jedlo Hlavné jedlo […]

viac info